Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

A gabonapehely cukrosabb, mint a fánk

Témakörök:

A brit gabonapehely-gyártókra alaposan ráhúzták a vizes lepedőt, miután a Channel 4 egyik műsora felfedte, a legjobb márkájú termékekben igen sok a cukor és a só.

A film tanúsága szerint a Kellogg’s Frosties 30 grammjában több a cukor, mint a Tesco lekvárral töltött fánkjában. Míg a lekváros fánk 8,6 g cukrot tartalmaz, addig az említett gabonapehely 11,1 grammot. A többi híres termék közül a Nestlé Honey Cheerios 10,53 grammot, a Coco Pops pedig 10,2 grammot. Az egyik legkedveltebb Kellogg’s kukoricapehely sótartalma magasabb a Walkers Ready sós kekszénél is.

A Brit Szív Szövetség kezelési irányvonal-igazgatója, Mubeen Bhutta egységes címkézés iránti igényüket fejezte ki: „Szeretnénk, ha minden terméket egységes címkézési rendszerrel látnának el, hogy a szülők eldönthessék, mit vesznek meg. Szerintem nagyon meglepődnének, ha kiderülne, hogy az egészségesnek reklámozott kukoricapehelyben több a cukor, mint a fánkban.”

Míg az alapítvány azzal vádolja a gabonapehely-gyártókat, hogy megtévesztik a fogyasztókat azon állítással, hogy termékeik egészségesek, a Kellogg vállvetve igyekszik bizonyítani igazát, mely szerint a pelyhek sokkal kevesebb cukrot tartalmaznak, mint más édességek.

"Valójában egy adag Frostiesben vagy Coco Popsban csak annyi a cukor, mint egy pohár narancslében vagy egy banánban. Nem árt megjegyezni, hogy egy fánk 14-szer annyi zsírt rejt magában, mint a Frostiesból egy tálnyi.” – árulta el a Kellogg’s szóvivője.

Termékajánló:

Diétás konyhai mérleg, DS 81

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal