Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Ahogy nőnek a gyermekek, egyre kevesebbet mozognak

Témakörök:

Mire a gyerekekből tizenévesek lesznek, jelentősen csökken a fizikai aktivitásuk  tárta fel egy új kutatás.

Dr. Philip Nader, a San Diego-i Kaliforniai Egyetem gyermekgyógyász professzora és munkatársai 1032, a vizgálat kezdetén 9 éves gyermeket követtek nyomon 2000-től 2006-ig, vagyis 15 éves korukig, fele-fele arányban fiúkat és lányokat. A csoport csaknem egynegyede származott alacsony jövedelmű családokból. Kezdetben az átlagos fizikai aktivitás napi 3 óra volt, mely a végére 38 (hétköznapokon) illetve 41 (hétvégén) percre csökkent. A fiúk aktívabbak maradtak, mint a lányok, utóbbiak 13,1 éves korban lépték át az egyórás határt, míg a fiúk 14,7 éves korukban.

Dr. Goutham Rao, a pittsburghi Gyermekkórház Súlykontroll és Wellness Központjának klinikai igazgatója elmondta: -Ez a csökkenés mindig jelen volt, a kisgyermekek mindig nagyon aktívak voltak, de ahogyan nőnek, más életmódot követnek, más tevékenységekbe kezdenek. A bújócskát és társait felváltja a leckeírás és a számítógépnél eltöltött idő.

Manapság Rao szerint a mindennapos mozgás hiányzik a legjobban a gyerekeknek; míg régebben a gyermekek gyalog vagy biciklivel jártak iskolába, mostanában inkább a szülők viszik őket autóval, mert a környezetünk nem igazán alkalmas a gyaloglásra vagy a kerékpározásra. A fizikai aktivitás hiányára is visszavezethető a gyermekkori elhízás. A legtöbb szakértő szerint naponta legalább egy órát kellene mozogni a gyermekeknek, és a mozgás ugyanúgy része a mindennapi rutinnak, mint a tanulás. Nader hozzátette, hogy a mozgás családi ügy kellene, hogy legyen, és a szülőknek kellene jó példával elől járniuk.

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal