Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Európa nem akar enni Dollyból

Témakörök:

Az EU sokkal inkább aggódik a klónozott állatok húsának és tejének értékesítése miatt, mint az Egyesült Államok. Az Európai Bizottság - noha végleges döntést csak szeptemberre ígértek a kérdésben - előzetes állásfoglalásában kijelentette, hogy „növekvő gondok vannak az állatok egészsége és jólléte tekintetében”.

Az USA-ban a vitatott termékek eladása számára a szupermarketekben január óta szabad az út. Szakértők szerint azonban még évekig tarthat, amíg a klónozott állatokból a tej és a hús a hűtőkből az üzletekbe kerül.

Az európai élelmiszerhatóság szakvéleményében utal a „bizonytalanságokra a kockázatértékelésnél”, mert túl kevés a tudományos vizsgálat ezen termékek tekintetében. Világos utalást azonban a fogyasztók egészségügyi veszélyeztetésére a szakértők a klónozott termékek révén nem látnak. Adatok hiányában a hatóság csak a klónozott marhákról és sertésekről nyilatkozott.

Az élelmiszerhatóság véleménye az alapja az Európai Bizottság döntésének. Androula Vassiliou egészségügyi biztos asszony egy szóvivő szerint előzetes felméréseket vár az Unió polgárai körében, mielőtt ősszel nyilatkozna a kérdésről.

 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal