Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5bc7792aad97d.jpg

Időben gondoskodjunk a szem védelméről!

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Kutatás Érdekesség


 
A szem, a látás gyengülése az öregedéssel járó tényező, amely előbb-utóbb mindenkit érint, kisebb-nagyobb mértékben. Lássuk, mit tehetünk látásunk élességének megőrzése érdekében! - olvasható az egeszsegkalauz.hu-n.


A látás romlása lassú folyamat, így fontos, hogy időben, már 35 éves kortól elkezdjük szemünk egészségének megóvását.
 
Négy természetes hatóanyag is kell naponta

A szem normál működésének megőrzéséhez négy, a természet által produkált hatóanyag elengedhetetlenül szükséges. Ezek részben a retina alkotóelemeiként (lutein, zeaxantin és DHA) funkcionálnak, másrészt a vérellátását segítik (antocianinok). Ezeket nem tudja szervezetünk előállítani, étrendünkkel vagy étrend-kiegészítőkkel kell bejuttatni. A lutein és a zeaxantin spenótban, káposztafélékben, körömvirágban található, az antocianinok a fekete áfonyában, a DHA omega-3 zsírsav pedig főleg halakban és egy bizonyos algában fordul elő.
 
A szem öregedése lassítható

A lutein és a vele együtt előforduló zeaxantin a makulában, az éleslátás helyén koncentrálódik. Életkorunk előrehaladtával egyre inkább veszítünk belőlük, amit látásromlásként észlelünk. Klinikai kutatások szerint napi 10mg lutein és a szem vitaminjainak fogyasztása kedvező a szem öregedésének lassítására.

Kulcsfontosságú hajszálerek

Az éles látás védelmében a fekete áfonya antocianinjai jelentős segítséget nyújthatnak a szemerek egészségének. Erősítik a szemet tápláló hajszálereket, óvják épségüket, tisztaságukat, fokozzák a szem vérkeringését, energia-ellátottságát.
 
A retina és a fotoreceptorok építőeleme a DHA

Véget ért az a széles körű japán klinikai vizsgálat, amely szerint a DHA, egy specifikus omega-3 zsírsav rendszeres fogyasztása csökkentette a korral járó makula-elváltozások előfordulását. A retina DHA komponense a látás minőségében fontos szereplő.
 
A Bilutin-Omega étrend-kiegészítő készítményt úgy fejlesztették ki, hogy abban megtalálhatóak legyenek azok a természetes hatóanyagok, amelyek együttes erővel hozzájárulnak a szem egészségének megőrzéséhez.
 
Ezeknek a hatóanyagoknak a kombinációja lassítja a makula öregedését, a szem fáradását.

Forrás: www.egeszsegkalauz.hu
 
Fotó: pixabay.com
 
 
 
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők