Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5c35e982e4cab.jpg

Itt az életmentő applikáció - Eddig 20 ember életét mentette meg a Szív city

Témakörök: Életmód, táplálkozás Kutatás Érdekesség


Szív City néven életmentő mobilapplikációt vezetett be az OMSZ. Szív City, az életmentést segítő mobilapp - olvasható a hazipatika.com-on.

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) egy sajtótájékoztató keretében Budapesten.
 
Mi a Szív City lényege?

Az alkalmazás lényege, hogy a mentőriasztást követően a felhasználók az eset 500 méteres körzetében jelzést kapnak, így a mentő kiérkezése előtt megkezdhetik az életmentést, vagyis a mellkaskompressziót - Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója hangsúlyozta, hogy Magyarországon évente 20-25 ezer hirtelen keringésleállás, felnőtteknél hirtelen szívhalál történik; ezek közül mintegy 7 ezer közterületen.
Csató Gábor korábban a Szív City applikáció kapcsán a Házipatika.comnak elmondta, hogy tulajdonképpen "bármi jobb annál, hogy állunk és nézünk".
 
"Az ingyenes SzívCity app már letölthető Androidra és iOS-re is. A cél az, hogy akinek van tudása, tapasztalata az újraélesztésben, vagy egészen minimális kompetenciája, és segíteni szeretne, annak ha közterületen az 500 méteres körzetében történik bármiféle rosszullét, a rendszer küld egy riasztást, hogy menjen oda.
Van benne egy félautomata defibrillátortérkép is, vagyis, ha már kettőnél több elsősegélynyújtó van a helyszínen, akkor valakit el lehet küldeni érte. Így amíg a mentőszolgálat bajtársai a helyszínre érkeznek, meg lehet kezdeni az újraélesztést. Azt gondolom, hogy a világon egyedülállóak leszünk, ha ilyen közösségi újraélesztő hálózatunk lesz. Ezzel több ezer emberéletet tudunk megmenteni egy évben" - nyilatkozta.
 
Így kell helyesen újraéleszteni

2016-ban Facebook-kampányt indított az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az újraélesztés európai napjához, október 16-ához kapcsolódóan. Az akció célja, hogy minél többen megismerjék a laikus újraélesztés módszerét.
 
Forrás: www.hazipatika.com
 
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők