Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5c346bed6c0a5.jpg

Kezdjük időben! – avagy az testi-lelki egészség négy alappillére a középiskolákban

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Kutatás Érdekesség


Két hazai influencert is maga mellé állított az az egészségtudatosságra fókuszáló kezdeményezés, amely októberben indul útjára az ország 300 középiskolájában. - olvasható az egeszsegkalauz.hu-n.
 
 
Kezdjük Időben! kampány legfőbb célja, hogy egyszerre nyújtson segítséget a diákoknak és a pedagógusoknak az egészségtudatos életmód, valamint a testi-lelki egészség időbeni feldolgozásában.

Segítség a középiskolákban

Hiába él a köztudatban az egészségtudatos életmód fontossága, mégis nehezen valósul meg. Ezt felismerve hozta létre a Kezdjük Időben! kampányt a Z-generációfókuszú kommunikációban szerzett tapasztalatai alapján Győrbiró Barbara kampánymenedzser és Riedl Péter kreatív szakértő. A kampány legfőbb célja, hogy egy olyan országos középiskolai kezdeményezés jöjjön létre, amely a témák szakértőinek bevonásával segít a pedagógusoknak és a diákoknak időben feldolgozni az egészségtudatos életmód, testi-lelki egészség négy alapelemét: az egészséges táplálkozást, a megfelelő mennyiségű testmozgást, a felelős gyógyszerhasználatot és a higiéniát.

Üzenet a diákoknak

A Kezdjük Időben! csapata egy olyan – iskolai kereteken belül használható – interaktív, tananyagba könnyen beépíthető mellékletet készített, amellyel a kampány üzenete a saját hangnemükben juthat el a 16-18 éves célcsoporthoz. Az elkészült tananyagok októbertől jutnak el az ország 300 középiskolájába. A kezdeményezés a kommunikációs gátak ledöntéséhez az egyes szakterületet képviselő egyetemistákon túl, két ismert hazai véleményvezért is maga mögé állított.

Hasznos anyagok

Az intézmények mozgósításához egy számukra létrehozott pályázat ad teret:
Minden olyan középiskola, amely csatlakozik a kampányhoz, részt vehet az “Év Egészséges Iskolája” pályázaton, mely kiemelt intézményi támogatást, kommunikációs értéket és a cím megkülönböztető jegyet, az iskola nívója emelésének lehetőségét foglalja magában. „Az év egészséges iskolája” cím magában foglalja, az egészségtudatos életmód elemeinek alkalmazását és beépítését a tanév rendjébe kategóriákra lebontva.
A jelentkezés menete és a pályázathoz tartozó kritériumrendszer Az év egészséges iskolája weboldalon érhető el.
 
Forrás: www.egeszsegkalauz.hu
 
Fotó: pixabay.com
 
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők