Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Kozmetikai akupunktúra: arcfeltöltés

Témakörök:

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a sebészeti beavatkozást nem igénylő arc feltöltés, az arc akupunktúra. Tíz éve még csak a Botox, vagy a különböző töltőanyagok jelentették az alternatívát, manapság az embereknek azonban másra van szükségük.

Shali Rassouli, a kínai orvostudomány okleveles gyakorlója és a kozmetikai akupunktúra specialistája szerint ez az egyetlen olyan kezelés, mely a fentiekhez hasonló hatásfokkal rendelkezik. A Kanadában praktizáló Rassouli mellesleg 125 kanadai dollárt számol fel a kezelés egy órájáért, és általában 10-12-re van szükség.A 2000 éve alkalmazott akupunktúra a test bizonyos pontjainak (a chi-knek) tűkkel, hővel és nyomással való stimulálásával hat. Rassouli elmondása szerint a 25-75 tű arcon való elhelyezése serkenti a vérkeringést és stimulálja a kollagén termelést, mely feltölti a ráncokat, valamint feszessé teszi a megereszkedett bőrt és szemhéjakat. Előnye a szakember szerint, hogy a Botoxszal szemben nincsenek mellékhatásai.Az 1996-os, a Clinical Acupuncture című folyóiratban publikált felmérés szerint a kezelés 300 emberből 90 %-nál volt hatásos, a nyugati orvosi szaklapok azonban még nem vizsgálták felül a kutatást és számos nyugati világbeli orvos még mindig szkeptikus. Egy Santa Monica-i plasztikai sebész, Michael McGuire például azon a véleményen van, hogy a kozmetikai akupunktúra csak rövid távon lehet hatásos, hiszen szerinte nem igaz az a feltételezés, hogy a kollagén „előállítás” meggátolja az öregedést. Szerinte ugyanis a képződött kollagén csak seb-kollagén. 

 

Termékajánló:

PANASONIC Ionizáló arcszauna

 Az egészséges arcbőrért!

Az ionizáló arcszauna használatával jelentősen lassíthatja a bőr öregedését, és felveheti a harcot a kialakuló ráncokkal. A kibocsátott gőzt az arcszauna ionos nanorészecskékké porlasztja, melyek képesek az arcbőr hámrétege alá hatolni. A nanorészecskékkel együtt a bőr regenerálódásához is szükséges nedvesség is bejut a szövetekbe, belülről hidratálva a bőrt. A 42°C-os gőz hatására a bőr belső részét intenzív hőhatás éri - aktivizálódik a kollagén, amely közvetlenül befolyásolja a bőr feszességét.

 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal