Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5c59f2d6e542f823663517.jpg

Miből álljon a tartható fogyókúra?

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Kutatás Érdekesség

Ne akarjunk 1 hét alatt 10 kg-ot fogyni! Különösen a sokat ígérő sztárdiétákat hanyagoljuk. Jól megtervezett, kiegyensúlyozott tápanyagbevitelt biztosító diétával ésszerű cél a heti 0,5 kg fogyás-olvasható az egeszsegkalauz.hu-n.

Napjainkban egyre több ember küzd testsúlyproblémákkal és folytat tudományosan megalapozatlan diétákat, amelyekkel sok esetben nem érhető el hosszú távú eredmény. A "divatfogyókúrák" abbahagyása után gyakran következik be visszahízás és alakul ki az ún. "jojó effektus". A "divatdiéták" általában kiegyensúlyozatlan tápanyag összetételűek, egyoldalúak, és hosszabb idejű betartásuk az alapanyagcsere felborulásához vezethet.

Csak dietetikus által összeállított, egyénre szabott étrend nyújthat hatásos segítséget a túlsúlyosak és az elhízottak számára. Ne feledjük, az eredményes fogyókúra nem kúraszerű, hanem élethosszig tartó életmód-változtatás.

10 tipp az egészséges és hosszú távon is tartható fogyókúrához:

  • Naponta többször keveset étkezzünk! Válasszunk kisebb tányérokat! Ügyeljünk, hogy egyszerre ne együnk annyit, hogy jól lakjunk!
  • Fogyasszunk napi 2-2,5 liter folyadékot, elsősorban szénsavmentes ásványvizet (ebbe beleszámít az elfogyasztott leves, joghurt, kefir, zöldség és gyümölcs folyadéktartalma is)!
  • Kerüljük a magas zsírtartalmú és a cukrozott élelmiszerek, ételek, üdítők és gyümölcslevek fogyasztását!
  • A magas energia tartalmú nassolnivalók (pl. chips, nápolyi, sütemény, cukorka) helyett legjobb, ha friss gyümölcsöt, zöldséget választunk, de fogyaszthatunk desszertnek gyümölcs-, és zöldségchipseket, müzli szeleteket, cukrozatlan gyümölcsjoghurtokat is.
  • Alkalmazzunk zsírszegény sütési, főzési eljárásokat (pl. párolás, grillezés, alufóliában-, cserépedényben, sütőzacskóban sütés)! Válasszuk az alacsony zsírtartalmú húsokat és tejtermékeket!
  • Ételkészítéshez zsír helyett növényi olajat használjunk!
  • Együnk minél több rostdús ételt, teljes kiőrlésű gabona terméket, zöldséget és gyümölcsöt!
  • A három főétkezés mindig tartalmazzon fehérjében gazdag ételt (pl. sovány húsok, halak, tejtermékek, tojás)!
  • Lassan étkezzünk, minden falatot alaposan rágjunk meg, mert idő kell ahhoz, hogy kialakuljon az agyban a teltségérzet.
  • Mozogjunk minden nap legalább 30 percet! Kezdetben beérhetjük kevesebb mozgással is, majd fokozatosan növeljük a sportolással eltöltött időt!Forrás: www.egeszsegkalauz.hu 
Fotó: pixabay.com
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal