Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

6491ef69402a9972848542.jpg

45 millió kilométer, 200 ezer résztvevő, 100 millió forint – történelmet írt a Millió Lépés az iskoládért program

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Születés Kutatás Érdekesség

Lezárult Magyarország történetének eddigi legsikeresebb digitális egészségprogramja: a Millió Lépés az iskoládért megmérettetésre 29 ezer iskolai osztály és több mint 200 ezer aktív résztvevő nevezett. - olvasható az egeszsegkalauz.hu-n.

A résztvevők 11 hét alatt összesen 63 milliárd lépést, azaz mintegy 63 Föld–Hold közötti távolságot teljesítettek. A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSzSz) hívta életre az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával. A kihívás záróakkordjaként -- az államtitkárság jóvoltából -- múlt szerdán 100 x 1 millió forintot sorsoltak ki a programban aktívan részt vevő iskolák között, sporteszközök vásárlására. A mozgásra ösztönző kihívások sorozatát júliusban a Duna 420 csapata adománygyűjtő SUP teljesítmény-túrával folytatja.

Millió lépés az iskoládért

A Millió Lépés az iskoládért program célja az volt, hogy rendszeres mozgásra ösztönözze a jelentkezőket, illetve valós képet adjon arról, mennyit is mozgunk valójában. A résztvevők az MSzSz díjmentesen letölthető Millió Lépés applikációjával vettek részt a programban, amely 60 különböző típusú mozgást alakított lépésszámokká, tehát egységes képet adott a felhasználók egész napos aktivitásáról.
A mozgásra minden héten egy-egy ismert közéleti személy vagy szervátültetett ember inspirálta a résztvevőket, akik naponta rövid üzeneteket kaptak a szervátültetésről, a rendszeres mozgás fontosságáról és az Országos Kékkör különleges látnivalóiról. A versenyzők virtuálisan többször is bejárták a Kékkör 2583 kilométeres útvonalát, a megtett lépéseikkel támogatva a választott általános vagy középiskolákat.
Az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság felajánlásával 100 iskola nyerhetett 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására. Az ünnepélyes sorsolást június 14-én az M4 Sport Tv közvetítette élő adásban, amit tanárok és diákok izgultak végig több száz iskolában. A sorsolás eredményei megtekinthetők a https://milliolepes.hu/nyertes-iskolak/ oldalon.

A legaktívabb és egyben az egyik szerencsés nyertes is az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola lett 1420 résztvevővel és 113 teljesített körrel.

A résztvevők egyharmada diák, kétharmada felnőtt, akik közül különösen aktívak voltak az iskolás gyerekek anyukái. Ők önmagukban is masszív, csaknem 60 ezres csoportot alkottak, de több ezer 70 évnél idősebb is indult. A részt vevő iskolák több mint 29 ezer (!) osztállyal neveztek a programba.

A regisztrált mozgásformák toplistáját a kerékpározás vezette, ezt követte a testnevelésóra, a kerti munka, az úszás, valamint a kézilabda.

Jön a Duna 420

A Millió Lépés az iskoládért zárása után sem maradnak kihívás nélkül az applikáció használói. Júliusban a Duna 420 csapata indítja a Millió Lépés program következő kihívását. Szeretnék az iskolás gyerekek és felnőttek fizikai aktivitását a szünidőben is fenntartani, naponta legalább 60 perc mozgásra ösztönözve őket.

A kihívásban 6 elkötelezett SUP-os -- a Duna 420 csapata -- egyhetes teljesítménytúrájához csatlakozhatnak virtuálisan az érdeklődők. A SUP-os csapat egy hét alatt 420 km-t, átlagosan napi 60 kilométert evez majd a Duna magyarországi szakaszán, hogy a mozgást – azon belül is a vizitúrázást, SUP-sportot – népszerűsítse, és adományt gyűjtsön az MSzSz-nek.

Napi 60! Benne van?

A széles elérésű Millió Lépés új kihívása hozzájárul a magyar emberek egészségtudatosságának növeléséhez, a rendszeres mozgás szokássá alakításához, valamint a szervátültetés témájának megismertetéséhez.
A Duna 420-ról és a további tervekről bővebb tájékoztatást a Magyar Szervátültetettek Szövetsége honlapján és a Millió Lépés az iskoládért program weboldalán találnak az érdeklődők.

Forrás: EgészségKalauz

 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal