Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

A túl zsíros étrend alvászavarokhoz vezethet

Témakörök:

A túl zsíros étrend alvászavarokhoz vezethet egy tanulmány szerint, amit a SLEEP 2008-on prezentáltak, a 22. éves Associated Professional Sleep Societies találkozón.

A tanulmány szerint - amit Cibele Crispirn vezetett (MS, Federal University of Sao Paulo, Brazília) – minél több zsírt fogyasztassz minden nap, annál kevésbé valószínű, hogy nyugodt lesz az éjszakai pihenésed. A zsírban gazdag sajtburgerek és sült krumplik fogyasztása különösen rossz hatással lehet az éjszakai alvásodra. – állítja a tanulmány. 

Laboratóriumokban készült kísérletek során is az volt a tapasztalat, hogy minél több zsírt ettek nap közben a vizsgált személyek, annál többször ébredtek fel és hánykolódtak egész éjszaka, illetve minél több zsírt ettek, annál több légzésproblémájuk volt és az úgynevezett gyors szemmozgásos alvásszakasz (REM) is annál kevesebb volt. Az American Academy of Medicine szóvivője, Ron Kramer (MD) hangsúlyozta a REM az az alvásszakasz, amikor álmodunk és ez a szakasz segít nekünk energiához jutni a következő napra.  

 

TERMÉKAJÁNLÓ

... az egészséges étkezéshez:

TEFAL Ultra Compact II. ételpároló

 

 

Forrás: www.medipress.hu

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal