Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

62ea5556b9704330836977.jpg

Életeket menthet ez az újítás a Balatonon

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Kutatás Érdekesség

Mivel a strandon sokan nem tudnak pontos helyszínt megadni, amikor a mentőket hívják, ez az újítás nagy segítség lesz.  - olvasható az egeszsegkalauz.hu-n.

A mentőöv program néhány évvel ezelőtt kezdődött a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság ötlete alapján, és most tovább fejlesztik. Most a A Balaton Fejlesztési Tanács és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata pályázott, és meg is nyerte azt, így a gyenesdiási strandokra is felállítanak olyan táblákat, amik sokat segíthetnek a pontos helymeghatározásban, ami elengedhetetlen akkor, amikor mentőt kell hívni.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke az infostartnak elmondta, mi szerepel a táblákon:

"Minden táblának van egy egyedi, nyolc számjegyű azonosító száma. Az első négy a település irányítószáma, a következő nyugatról keletre haladva a településen belüli strand sorszáma, az utolsó két számjegy pedig szintén nyugattól keletre haladva jelöli, hogy az adott strandterület hányadik táblájánál, hányadik lépcsőjénél vagy tiltó részénél van a fürdőző."
A táblán az adatokon kívül a strand mederrajza is szerepelni fog, a vízmélység, a a part távolsága - ebben a vízügyi hatóság segített.


Forrás: EgészségKalauz
Fotó: Pixabay.com
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal