Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Hasznos tippek a kánikula veszélyeinek elkerüléséhez

Témakörök:

A nyár beköszöntével a jó idő, a hosszú nappalok és a számos programlehetőség rengeteg embert ösztönöz arra, hogy a friss levegőn töltse szabadidejét. A nyári időszámítás hivatalos kezdetével szakemberek figyelmeztetnek a napsütés káros hatásaira és a forrósággal összefüggő betegségekre.

Sokan úgy gondolják, hogyha reggel bekenik magukat naptejjel, az elegendő védelmet nyújt egész napra. A napozószerek bár valóban lassítják az UV sugarak káros következményeit, de nem hárítják el azokat teljesen, és hatásuk az izzadás és fürdés következtében jelentősen csökken. Nagyon fontos tehát, hogy amennyiben hosszabb ideig tartózkodunk a napon, két óránként újból kenjünk be magunkat, hiszen az nap ultraibolya sugárzása rendkívül erős, és bár sokan alábecsülik a veszélyt, de bőrkárosító hatású is lehet.

Valójában a bőrrákos esetek 90 százaléka az UV sugárzással hozható összefüggésbe. Néhány jótanács a napvédő szerek kiválasztásához:

  • Válasszunk széles spektrumú UVA/UVB védő terméket, mely legalább 15-ös faktorral (SPF) rendelkezik
  • Aki allergiás, annak ajánlott kémiai anyag mentes szert vásárolni
  • Fél éves kor alatti gyermekeket lehetőleg ne tegyünk ki közvetlen napsütésnek
  • A fél és 12 év közötti gyerekeket 30-50 faktoros napvédő krémmel kenjük be
  • Amikor felvisszük a napozószert, nefelejtsük el az egész testünket bekenni talpunktól a nyakunkig

A megfelelő napozószer kiválasztása mellett fontos, hogy ne hagyjuk túlzottan felforrósodni testünket. Az izzadás a szervezet természetes hűtőrendszere, de egyben azt is jelenti, hogy következtében vízhiány léphet fel. Igyunk sok vizet, vagy sportitalt, hogy pótoljuk az elveszített folyadékot, illetve kerüljük a fárasztó testmozgást, amikor napon vagyunk. Ha mégis a túlhevültség tüneteit észlelnénk magunkon (gyengeség, fejfájás, émelygés, gyötrő szomjúság, felfokozott pulzus), hűtsük le testünket hideg vízzel, szabaduljunk meg egy-két felesleges ruhadarabtól, vagy pihenjünk az árnyékban.

 

Termékajánló:

Baby Banz gyermek napszemüveg

A nap károsító UV sugarai és vakító ragyogása ellen szemünk védelmében napszemüveget viselünk, azonban mostanáig a kisgyermekek számára nem létezett megfelelő megoldás. A Baby Banz napszemüvegei teljes védelmet nyújtanak az UV sugárzás és a kellemetlen vakító ragyogás ellen 0-2 éves korig. A divatos tervezésű, kényelmesen viselhető napszemüvegek kívánság szerint állítható neoprém övvel rendelkeznek, így követik a gyermek növekedését, és biztos rögzítést nyújtanak. A tartós polykarbonátból készült Baby Banz napszemüvegek többféle színben választhatók, és teljes szemvédelmet biztosítanak a babák számára.A bébi napszemüveg ausztrál tervezés - Kényelmes viselet - Állítható neoprém öv - Klinikailag tesztelt - A napszemüveget az Ausztrál Rákellenes Társaság is ajánlja - 100% UV védelem, UV400 - Baby Banyz: 0-2 éves korig

 

 

 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal