Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5bb36c4020667.jpg

HUNGAROMEDICA Egészségügyi és Orvostechnikai Kiállítás és Nemzetközi Konferencia

Témakörök: Életmód, táplálkozás Születés Kutatás Érdekesség

HUNGAROMEDICA Egészségügyi és Orvostechnikai Kiállítás és Nemzetközi Konferencia
Időpont: 2018. október 11 - 13.
Konferencia időpont: 2018. október 11.
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, D pavilon
Cím: H-1101 Budapest, Albertirsai út 10.
 

A magyar kórház- és orvostechnikai Ipar Magyarország egyik kiemelkedően sikeres ágazata. Ezen a téren egy évszázada erőteljes innováció folyik. Jelentős szakmai-műszaki értékek jöttek létre, széles piaci kapcsolatok alakultak ki, és nagy az export, az összes kontinens irányába.
A kutatással és fejlesztéssel foglalkozó medtech vállalatok ezer szállal kötődnek, erős kapcsolatokat ápolnak a magyar egészségüggyel, a tudásközpontokkal, aminek következtében is, – minden nehézség ellenére - egyes területeken, a magyar egészségügy műszaki színvonala eléri vagy meghaladja az uniós átlagot, és az iparág exportképes.
A magyar orvostechnika ipar történetének elindulását az 1917 végén megalakított, majd 1918. február 23-án bejegyzett, röntgen berendezéseket iparszerűen gyártó és javító, Odelga Magyar Gyógytechnikai Részvénytársaság létrejötte jelzi. Ez az az időszak, amikor a magyar állami egészségügy is megszerveződött. A 30-40-es években sok hazai medtech cég jött létre, az orvosképzés megerősödött, és a mai napig működő szakmai egyesületek alakultak.


1963-tól – miután összekapcsoltak több nagy műszergyárat: a Budapesti Orvosi Műszergyárat, a Fogorvosi Műszergyárat, a Kórházi Berendezések Gyárát, a Debreceni Orvosi Műszergyárat és a Kontakta Vállalatot – a magyar orvostechnika ipart MEDICOR MŰVEK képviselte. Magyarország lett a Közép-, és Kelet Európai országok orvostechnikára szakosított vezetője, és ennek a MEDICOR lett a letéteményese. A MEDICOR MŰVEK fénykorában, a hetvenes-nyolcvanas években több gyáregységgel, sok telephellyel rendelkezett, több mint 10 000 főt foglalkoztatott, a világ 35 országában volt leányvállalata, irodája, képviselete. A MEDICOR MŰVEK a világ harmadik legnagyobb orvostechnikai gyártója lett! A rendszerváltás követően pedig ugrásszerűen megnőtt a kórház-, és orvostechnikai cégek száma, és nagyon sok új vállalkozás jött létre. A nagy orvostechnikai világcégek pedig zöldmezős beruházásként telephelyet és fejlesztési központokat telepítettek Magyarországra.
Ma közel 2000 cég tevékenysége kapcsolódik az orvostechnikához, és ezekből 150-200 cég kiemelkedik a termék-fejlesztésben és exportban.

Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter a HUNGEXPO Zrt. kiemelt együttműködő szakmai partnereként, HUNGAROMEDICA címmel kiállítást és nemzetközi orvostechnikai konferenciát rendez a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, D pavilonjában.
 


mediklaszterhungaromedicalogo-sz2020

További információk és regisztráció: www.medtech100.hu

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal