Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5fb26845769b8942665842.jpg

MEDICOR Zrt. - MEDICOR® BabyLife® márkajelű SMD LED-es kékfénylámpát adományoz a Semmelweis Egyetem részére

Témakörök: Életmód, táplálkozás Születés Kutatás Érdekesség


A magyar kórház- és orvostechnikai ipar megfelelő adottságokkal, létező és ismert hagyományokkal rendelkező kiemelkedően sikeres és tradicionális ágazat, meghatározó képviselője a MEDICOR® Újszülött gyógyászati készülékek fejlesztője, gyártója a Koraszülöttek Világnapja alkalmából egy új fejlesztésű több mint 1.000.000 Forint értékű újszülöttek, koraszülött csecsemők gyógyítását szolgáló új intenzív terápiás MEDICOR® BabyLife® márkajelű kékfénylámpát adományoz a Semmelweis Egyetem részére.
A MEDICOR Zrt. nevében Dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató és Steiner András Arnold vezérigazgató-helyettes ünnepélyes keretek között adták át a MEDICOR® BabyLife® márkajelű SMD LED-es kékfénylámpát Dr. Szabó Miklós PhD Med Habil, egyetemi docensnek, a Semmelweis Egyetem tanszéki csoportvezetőjének a mai napon a MEDICOR Ipari Centrumban.


A MEDICOR Zrt. az újszülött, koraszülöttekkel kapcsolatosan a jövőben is folytatni kívánja a felelős társadalmi szerepvállalását és a legmodernebb technológiákat alkalmazza az újszülött-gyógyászati műszereinek kifejlesztésében, mindezt az újszülöttek, koraszülöttek halálozásának csökkentése és életminőségük javítása érdekében.

MEDICOR Zrt.
A MEDICOR Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. A Társaság tulajdonosa a MEDICOR® szó és ábrás védjegynek, amelyek 18-szoros MagyarBrands, és Superbrands díjasok. A MEDICOR Zrt. alapító tagja a MediKlaszter „Akkreditált Innovációs Klaszternek”, tagja a Magyar Innovációs Szövetségnek. A MEDICOR Zrt. 2018-ban létrehozta - a MEDICOR történelem elindulásának, és a magyar orvostechnika ipar születésének 100. évfordulóján, az iparág jelenéért és jövőjéért érzett elkötelezettségből kiindulva -, a „Magyar Orvostechnikai Iparért” Alapítványt. 

A MEDICOR több mint 60 éve értékesít újszülött intenzív inkubátorokat, újszülött reanimációs (újraélesztő) műtőasztalokat (nyitott inkubátorokat), és más újszülött-gyógyászati műszereket. MEDICOR Zrt. az újszülött-gyógyászati eszközök fejlesztésének, gyártásának területén nemzetközi szerepet tölt be. Beszállítója az ENSZ Unicef és WHO szervezeteinek, termékei ott vannak minden földrészen, közel 100 országban.
A MEDICOR Zrt. most egy nagy szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, intelligens, digitális, exportképes kékfènylámpát fejlesztett ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírt Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatása pályázat keretén belül.

Semmelweis Egyetem

Semmelweis Egyetem az ország legnagyobb egészségügyi intézménye. Az egyetemi klinikák a gyakorlati oktatás helyszínei, de emellett a legmagasabb progresszivitási szintnek megfelelően végzik tevékenységüket. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb szakmai területen országos ellátási kötelezettséggel rendelkeznek, így a legsúlyosabb állapotú, komplex kezelést igénylő betegek gyógyításában vezető szerepet játszanak.
A MEDICOR Zrt. fejlesztése eredményeként olyan LED sugárzó kékfény terápiás lámpacsalád került kifejlesztésre, amellyel lerövidíthető a terápiás idő, csak 1-2 napos fénykezelésre lesz szükség, szemben a korábbi 3-4 nappal, miközben kezelés hatásfoka jobb lesz, és a mellékhatás minimalizálható. A lámpába integrálásra került az újszülött testhőmérséklet mérés, a véroxigénszint és pulzusmérés is.

Innováció és Tradíció, MEDICOR – Az egészséges kapcsolat.

 
Információ:
Gál Imre, MEDICOR Zrt.  Tel.: +36 20 971 8150 / e-mail: galimre@medicor.hu
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal