Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

63720e2c2eada210407018.jpg

Ön szokta fertőtleníteni a mobilját? Ennyi allergén lehet a telefonján

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Kutatás Érdekesség

Ha allergiás, akkor jobb, ha a mobilját is megnézni! - olvasható az egeszsegkalauz.hu-n.


Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy a mobilunkon mennyi allergén tapadhat meg:
"Egy, az Annals of Allergy, Asthma and Immunology szaklap 11. 01-i számában közölt vizsgálatban 15 önkéntes telefonjainak törlésére használt elektrosztatikus törlőkendőkön mérték egyes allergének, béta-D-glukánok (BDG) és endotoxin szintjét. A tisztítási beavatkozásokat szimulált telefonmodelleken végezték, 70% izopropil-alkohollal, nem fehérítő Clorox-szal (0,184% benzil- és etil-benzil-ammónium-klorid), 0,12% klórhexidinnel, 0,05% cetilpiridiniummal, 3% benzil-benzoáttal és 3% csersavval. oldattal át nem itatott törlőkendőket használva kontrollként.
Az okostelefonok magas és változó BDG- és endotoxinszinteket mutattak. A macska és kutya allergéneket leginkább az állattartók okostelefonjain találták meg. A klórhexidin/cetilpiridinium tisztító kombináció jelentősen csökkentette a BDG és az endotoxin mennyiségét.
A benzil-benzoát/csersav kombináció jelentősen csökkentette a macska és kutya allergének mennyiségét. A kombinált keverék oldatok voltak a leghatékonyabbak a kontrollhoz képest.
Az okostelefonokon megemelkedett a BDG, az allergének és az endotoxin szintje. A klórhexidin/cetilpiridinium kombináció volt a leghatékonyabb a BDG és az endotoxinszint csökkentésében, a benzil-benzoát/csersav kombináció pedig a leghatékonyabban csökkentette a macska és kutya allergéneket az okostelefonokon."

Forrás: EgészségKalauz
Fotó: Pixabay.com

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal