Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5fc097eb7666e444946396.jpg

Sajtóközlemény - Újszülöttek, koraszülött csecsemők gyógyítását szolgáló új terápiás kékfénylámpa változatok kísérleti kifejlesztése, prototípusok készítése, exportképessé tétele

Témakörök: Életmód, táplálkozás Születés Kutatás Érdekesség

A MEDICOR Elektronika Zrt 98 074 412 Ft támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírásra került 2018-1.1.1-MKI-2018 jelű, Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatása című pályázatán.
A pályázat azonosítószáma: 2018-1.1.1-MKI-2018-00079, címe: Újszülöttek, koraszülött csecsemők gyógyítását szolgáló új terápiás kékfénylámpa változatok kísérleti kifejlesztése, prototípusok készítése, exportképessé tétele. A pályázati projekt 2019.01.01. - 2020.10.31. között került megvalósításra.


A magyar kórház- és orvostechnikai ipar megfelelő adottságokkal, létező és ismert hagyományokkal rendelkező kiemelkedően sikeres és tradicionális ágazat, meghatározó képviselője a MEDICOR®  Újszülött gyógyászati készülékek fejlesztője, gyártója a Koraszülöttek Világnapja alkalmából egy új fejlesztésű több mint 1.000.000 Forint értékű újszülöttek, koraszülött csecsemők gyógyítását szolgáló új intenzív terápiás MEDICOR® BabyLife® márkajelű kékfénylámpát adományoz a Semmelweis Egyetem részére.
Az MEDICOR Zrt. a projekt eredményeként innovatív új terápiás, maximális testfelületet besugárzási képességgel rendelkező LED technológiával szereltek kékfénylámát fejlesztett ki, mely a leghatékonyabban kezeli az újszülöttek, koraszülött csecsemők bilirubin normális szintre történő csökkentését a legmodernebb technikák és technológiák alkalmazásával a legrövidebb kezelési idővel.

A MEDICOR Zrt. nevében Dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató ünnepélyes keretek között adta át a legújabb fejlesztésű MEDICOR® BabyLife® márkajelű SMD LED-es kékfénylámpát Dr. Szabó Miklós PhD Med Habil, egyetemi docensnek, a Semmelweis Egyetem tanszéki csoportvezetőjének a mai napon a MEDICOR Ipari Centrumban.
Fényképes beszámolónk ide kattintva olvasható.

A MEDICOR Zrt. számára kiemelten fontos a jövőbe tekintő gondoskodás, ezért az újszülött, koraszülöttekkel kapcsolatosan a jövőben is folytatni kívánja a felelős társadalmi szerepvállalását és a legmodernebb technológiákat alkalmazza az újszülött-gyógyászati műszereinek kifejlesztésében, mindezt az újszülöttek, koraszülöttek halálozásának csökkentése és életminőségük javítása érdekében.






MEDICOR Elektronika Zrt.
H-1097 Budapest Illatos út 9.
Tel: (+36-1) 280-6342
E-mail: medicor@medicor.hu
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal