Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

6167dc1ab9b42941861811.jpg

Sajtóközlemény - VEKOP-1.2.6.-20-01528 számú pályázat

Témakörök: Életmód, táplálkozás Születés Kutatás Érdekesség

MEDICOR az Újszülöttgyógyászati Műszerek Valódi Európai Gyártója 1953 óta MEDICOR – az egészséges kapcsolat 2021. október 07.

A MEDICOR Zrt 27,193 mFt európai uniós, nem visszatérítendő támogatással fejlesztette termelő, fejlesztő kapacitásait és korszerű, napelemes rendszert is telepített. A projekt célja a munkafolyamatok gépi és környezeti körülményeinek javítása, új tevékenységek bevezetése annak érdekében, hogy a cég termékeinek minőségi színvonala emelkedjen és megfeleljen az EU új orvosi műszerekre vonatkozó rendeletében (MDR) foglalt követelményeknek.

A MEDICOR Zrt. A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása c. felhívás keretében 27,193 millió forint európai uniós támogatás segítségével korszerűsítette termelő és fejlesztő kapacitásait.
A projekt azonosítószáma VEKOP-1.2.6.-20-01528. A fejlesztés fő célja volt, hogy a projekt megvalósításával a MEDICOR Zrt budapesti székhelyén a munkafolyamatok fizikai, gépi és környezeti körülményei nagymértékben javuljanak, az új, korszerűsített munkaterületen olyan új eszközök telepítésére és tevékenységek bevezetésére kerüljön sor, amelyek hozzájárulnak a MEDICOR Zrt termékeinek minőségi színvonalának emeléséhez, egyúttal az EU új orvosi műszerekre vonatkozó rendeleteiben foglalt követelményeknek (MDR) való megfelelés biztosításához.

A fejlesztés eredményeként a MEDICOR Zrt új eszközöket vásárolt, amelyek növelik a termékek minőségét, és hozzájárulnak a termelő, fejlesztő terület jobb használhatóságához, mint pl.: az új gyártási, bemérési és fejlesztési terek informatikai rendszerének bővítése, modern csecsemőgyógyászati fejlesztési teszthelyszín kialakítása és a munkafolyamatok digitalizációja, a biztonsági-minőségi feltételek javítása. A társaság székhelyén 50kVA / 60kWp napelem rendszer telepítésére is sor került, amelyet az újszülött-gyógyászati termékek gyártásához és főleg beméréséhez szükséges villamos energia költségeit optimalizálja.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 34 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 4 új munkahelyet teremtett, ezáltal hozzájárul a magasan képzett munkaerő megtartásához és új, jól képzett szakemberek foglalkoztatásához mind a fejlesztés, mind a gyártás és minőségellenőrzés területén egyaránt.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 2021. 08. 15-i záró dátummal.

A projektről bővebb információt a https://medicor.hu/hu/palyazatok oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Tóth Zsolt projektmenedzser
Telefon: (+36-1) 280 6900
Email: zsolt@medicor.hu

 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal