Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

64bf761aaecef352467997.jpg

Sajtónyilatkozat - A MEDICOR Zrt. által kifejlesztett új orvostechnikai termékek bemutatója, és az új gyártócsarnokának ünnepélyes átadása

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Születés Kutatás Érdekesség
2023. július 18-án Budapesten a Külső Mester utca 19. szám alatt került sor a MEDICOR Elektronika Zrt. által kifejlesztett új orvostechnikai termékek bemutatójára, és az új gyártócsarnokának ünnepélyes átadására, melyeket a Pénzügyminisztérium - Egészségipari Támogatási Program segítségével valósult meg.

A bemutató és átadás diszvendége Varga Mihály pénzügyminiszter volt.

Az ünnepélyes programot Steiner András Arnold vezérigató-helyettes nyitotta meg, utána
Dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató úr mondott köszönő beszédet és
Varga Mihály Pénzügyminiszter diszvendégként ünnepi beszédét hallgathatta meg 100 fős közönség. Az ünnepségen részt vett Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára,
Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Jenei Zoltán, az Országos Kórházellátás Főigazgatóság Főigazgatója, Farkas Bertalan első magyar űrhajós, a „MEDICOR csillaga”, és
Prof. Dr. Vályi-Nagy István a Dél-Pesti Centrumkórház Főigazgatója, a Magyar Orvostechnikai Alapítvány kuratórium tagjai, a MediKlaszter szakmai szövetség elnökség tagjai, a MEDICOR dolgozói és beszállító partnerei.

Az ünnepi beszédben elhangzott, hogy a Kormány célkitűzése az Egészségipari Támogatási Programmal az egészségipar megerősítése annak érdekében, hogy következő járványhelyzetben a globális ellátási láncok megszakadása esetén is biztosítható legyen az egészségügyi ellátás. Ennek megvalósítása érdekében szükséges volt azon hazai vállalkozások beruházásainak és kísérleti-fejlesztési tevékenységeinek támogatása, amelyek jelentős mértékben járultak hozzá a hazai egészségipar megerősítéséhez, és az egészségipari eszköz gyártás határon belül tartásához, a hazai gyártóhelyek számának emelkedéséhez, kapacitásainak bővítéséhez, ezáltal a magyar gazdaság növekedéséhez és modernizációjához.

Mindezen célokat figyelembevételével a MEDICOR projekt kiemelten sikeres volt, hiszen kutatási-fejlesztési, tervezési, szervezési munkával megalkottak egy, bárhol, bármikor felállítható mobil kórház és lélegeztető rendszert. Ezt a termékrendszert forgalomképessé tették, amely értékesíthető a hazai és a nemzetközi piacokon!
A rendszerhez illesztettek egy konténerben elhelyezett egyedi technológiát, amely bárhol, bármikor a helyi levegőből előállítja, az orvosi tisztaságú oxigént, és a sűrített levegőt. Ez a rendszer önálló áramtermelő generátorral is rendelkezik.

A MASSVENTIL® mobil rendszerhez kifejlesztettek, és minden ágyhoz beépítettek egy un. DATACONTROLERT, amely digitálisan, folyamatosan gyűjti a páciens, és az ágy körüli összes készülék adatait, ezeket egy központi szerverre küldi, tárolja, megjeleníti. Ennek az adatgyűjtésnek/megjelenítésnek nagy előnye: (1) minden páciens állandó őrzés alatt van, (2) az orvos/nővér azonnal tudja melyik ágyhoz kell odamennie, (3) szabadon kiválaszthatja a legkritikusabb pácienst állandó megfigyelésre.
Mindezzel kórházi munkaerőt/munkaidőt takarítunk meg, miközben jelentősen növeljük a betegbiztonságot!!


A MASSVENTIL® mobil kórházi rendszer alkalmazható békeidőben (pl. intenzív kórházi szobák felújítása, vagy folyékony oxigéntartály cseréje/javítása esetén), valamint alkalmazható vészhelyzet esetén (katasztrófa, járvány, háború esetén – mobil, intenzív, pandémiás önálló és/vagy kiegészítő kórházként).
A pályázat keretében a MEDICOR fejlesztői létrehoztak továbbá egy önállóan is forgalomképes csecsemő és felnőtt mechanikus lélegeztetőt (CIPAP), amely kiválóan egészíti ki az újszülött-gyógyászati termékcsaládjukat.

A fejlesztés mellett, jelentős saját erőből elkészült az új gyártó-fejlesztő csarnok mely kiemelkedően energiatakarékos és a legmodernebb technikáikkal és technolódiákkal van felszerelve. A csarnokba A MEDICOR Zrt. a beruházással 50 új munkahelyet hozott létre, és lehetőséget teremtett további ötven fő foglakoztatására.

A fejlesztések, a beruházás nagymértékben hozzájárul a MEDICOR versenyképességének, a gyártásminőség javításához, a telepített robotrendszerek és a 3D nyomtatású alkatrészgyártás is segíti ezt.

MEDICOR név és a MEDICOR termékek ismertek és elismertek világszerte. Több mint száz országban
segítik az újszülöttek életének kezdetét évtizedek óta, 2009-től az ENSZ segélyszervezetek is  a MEDICOR készülékeit választják. 

Ahhoz, hogy az orvostechnikai gyártás területén a világ élvonalában maradhasson a meglévő több évtizedes szakmai tapasztalat, a tudás, a dolgozók, és beszállító partnerek által elvégzett kiemelkedő szakmai munka, mellett, de a mai kor elvárásainak megfelelő technológiai környezet biztosítása is elengedhetetlen. 

A MEDICOR Zrt. számára kiemelten fontos a jövőbe tekintő gondoskodás, és vészhelyzeti eszköz ellátás támogatása, ezért a jövőben is folytatni kívánja a felelős társadalmi szerepvállalását és a legmodernebb technológiákat alkalmazza az műszereinek kifejlesztésében, mindezt az újszülöttek, koraszülöttek, a páciensek halálozásának csökkentése, életben tartásuk növelése és életminőségük javítása érdekében.

Kelt: Budapest, 2023. 07. 18.


 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal