Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

63ce5e44a0863529549233.jpg

Torokfájás, rekedtség, nátha ellen ezeket a gyógynövényeket próbálja ki!

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Kutatás Érdekesség

Nagyon sok van, legtöbbjüket a népi és a természetgyógyászat már évszázadok óta ismeri. Bátran választhatunk gyulladáscsökkentő gyógynövényekből. Ha a rekedtséget hangszalag-gyulladás okozza, a szurokfű teája is beválhat.  - olvasható az egeszsegkalauz.hu-n.

A teák közül a kamilla, a legsokrétűbb gyógynövényünk jótékony hatása ismert, ha ezzel együtt izlandi zuzmó teát is fogyasztunk, kiegészítik egymás hatását, és elmulasztják a rekedtséget. Lassan kell kortyolgatni, az egész nap folyamán.

A problémát orvosolja az alábbi gyógynövényekből készült tea fogyasztása is: zsálya, kakukkfű, pemetefű, aranyvesszőfű, bodzavirág, cickafarkfű, fehérmályva-levél, édesgyökér, árvacsalánfű, hársfavirág, ibolyagyökér.

A szapora zsombor, más néven toroktisztítófű, a pettyegetett tüdőfű, a fehér árvacsalán, az orvosi atracél, illetve a füge is igen hatékony a berekedés ellen.
Kiváló gyógynövény a légzőszervi betegségekre, és rekedtség, köhögés esetén is használ a martilapu. Köptető és gyulladáscsökkentő hatású, ajánlott naponta többször, jó forró és mézes martilaputea fogyasztása!

A papsajtmályva is bevethető rekedtség, torokfájás és köhögés ellen. Választék tehát van bőven, a gyógynövényeket egy az egyhez arányban kell alkalmazni. Ajánlatos mézzel ízesíteni a teákat, úgy még hatásosabbak.

Mi a helyzet, ha nincsenek gyógynövényeim?

Ha nincs éppen kéznél egyik gyógynövény sem, hasznos lehet még rekedtségre a hagymalevélből készült főzet vagy a nyers burgonyaszeletekből készült pakolás. Segíthet a mézes tea is.Lényeg, hogy ne hagyjuk kiszáradni a száj nyálkahártyáját, ezért is jó a finom meleg tea gyakori kortyolgatása.

A gyógynövények mellett használhatunk torokfertőtlenítő gyógyszereket, valamint homeopátiás készítményeket, ehhez azonban kérjük előbb homeopátiás szakember segítségét.

Amit ne tegyünk, ha berekedtünk:
ne fogyasszunk nagyon erős fűszeres ételeket
ne fogyasszunk alkoholt
ne dohányozzunk


Forrás: EgészségKalauz
Fotó: Pixabay

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal