Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5fd8a90821699311292037.jpg

Újabb öt egészségipari beruházás indul 9 milliárd forintból

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Születés Kutatás Érdekesség

Tovább növeljük az Egészségipari Támogatási Programból (ETP) részesülő vállalkozások számát, újabb 5 vállalkozás indít egészségipari fejlesztést – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a szerződések aláírásakor. Az öt cég több mint 9,3 milliárd forintos beruházást valósít meg 7,4 milliárd forint kormányzati támogatással. - olvasható a kormany.hu-n.

Kattintás a képre, vagy https://youtu.be/uwJwF8BJQ5A A beruházások által Magyarország egy kulcsfontosságú egészségipari termék, a lélegeztető gépek hazai gyártásában és fejlesztésében is előre tud lépni – magyarázta a tárcavezető. Hozzátette: a fejlesztések azt is megmutatják, hogy a magyar cégek megtalálják a fejlődés lehetőségét a mostani nehezített körülmények között is. Varga Mihály kijelentette: a programban a támogatási szerződések aláírása folyamatos, a cél az, hogy a teljes, 50 milliárdos kerettel a kormány a beruházásokat segítse. Erre minden esély megvan, hiszen az augusztusban indult pályázaton az érdeklődés felülmúlta a várakozásokat – fogalmazott a miniszter.

Az FF Fémfeldolgozó Zrt. közel 650 millió forintos beruházáshoz 509 millió forint támogatást kap, az összegből infúziótartó állványok, oxigénpalack-szállító, valamint légzőkészülék mozgatásra használt kocsik gyártása válik lehetővé. A fertőtlenítőszerek gyártásával foglalkozó FLORIN Zrt. kapacitásbővítését szolgáló, csaknem 2,5 milliárd forintos fejlesztéséhez a kormány közel 2 milliárd forinttal járul hozzá. A MEDICOR Zrt. többek között tömeg-lélegeztető rendszert fejleszt ki a több mint egymilliárd forint támogatás segítségével, amely által 1,3 milliárdos beruházás valósul meg. A Mould Tech Kft. különböző fertőtlenítő berendezések, arcvédő pajzsok, valamint lélegeztető gép alkatrészek gyártásának kapacitásbővítését hatja végre a 3,5 milliárd forint támogatásból, beruházásának összértéke csaknem 4,5 milliárd forint. A Thermotechnika-Crown Cool Kft. pedig légtisztító és fertőtlenítő berendezések gyártását valósítja meg a 426 milliós támogatás révén átépített gyártóüzemben. A beruházásuk értéke 450 millió forint.

forrás: Pénzügyminisztérium

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

5a7af4605b9c5.jpg

A terhesség egyértelmű jelei

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal