NTP-2020-000245

Pályázat adatai

NTP-2020-000245

Pályázati felhívás megnevezése: Nemzeti Exportvédelmi Program Külpiaci Növekedési Támogatás
Támogató neve: Külügyminisztérium - HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség
Projekt címe: A MEDICOR Zrt. külpiaci jelenlétének növelése, Törökországban az újszülött gyógyászati készülékek új gyártó-fejlesztő bázisának létesítésével.
Projekt azonosítószáma: NTP2020-000245
Projekt megvalósítási forma: Konzorcium, Konzorciumvezető: MEDICOR Elektronika Zrt., Konzorciumi tag: MEDICOR Medikal Uretim Ticaret AS
Megvalósítási helyszín: Törökország/Ankara
Szerződött támogatás összege: 479 086 955 FT
Támogatás mértéke: 59,86%
Projektidőszak: 2021. december 09 - 2023. december 31.

A Nemzeti Exportvédelmi Programról szóló 1343/2020. (VI. 24.) Korm. határozat alapján a Kormány felhívta a külgazdasági és külügyminisztert, a hazai vállalkozások exportpiacokon történő megjelenését, azok megtartását és tőkekihelyezéseiket támogató, vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázati program meghirdetésére a Támogató közreműködésével. Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény 1. mellékletének XVIII. Külgazdasági és Külügyminisztérium Fejezet, 7. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 1. Célelőirányzatok alcím, 3. Külgazdaság fejlesztési célelőirányzat jogcímcsoport (ÁHT azonosító: 297346) megnevezésű fejezeti kezelésű előirányzata terhére a fejezeti kezelésű előirányzatok kezeléséről és felhasználásáról szóló 4/2019. (VI. 14.) KKM rendelet 1. melléklet 6. sora alapján a Külgazdasági és Külügyminisztérium, mint fejezetgazda megbízta a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, hogy Támogatóként bonyolítsa le a pályázati programot.

A Támogató 2020.07.21-én meghirdette a Külpiaci Növekedési Támogatás pályázati felhívását, melyre a Konzorciumvezető támogatási kérelmet nyújtott be a MEDICOR Zrt. külpiaci jelenlétének növelése, Törökországban az újszülött gyógyászati készülékek új gyártó-fejlesztő bázisának létesítésével” című projekt megvalósítása érdekében.

A Cég termékei iránt mutatkozó folyamatos kereslet-növekedés kielégítésére a gyártási kapacitás bővítése szükséges. Emiatt a MEDICOR Zrt. megvizsgálta egy MEDICOR többségi tulajdonú gyártóüzem létrehozásának lehetőségét törökországi, Ankarában.

MEDICOR-nak több évtizede együttműködő partnerei vannak Törökországban, akikkel a projekt keretében a termékeink továbbfejlesztését is tervezzük. Nagyon gyorsan forgalomképessé szeretnénk tenni Törökországban a MEDICOR csecsemőgyógyászati termékeit, és rövid időn belül elindítani a helyi dolgozók, partnerek és további magyar iparági vállalkozások – Török piacon érdekelt MediKlaszter tagok- bevonásával a gyártást. Fel kívánjuk építeni a török értékesítési hálózatunkat, hogy segítsük a közel 1 millió török újszülött/koraszülött életben tartását, egészséges életútját. A helyi piaci igényekre szabottan legyártott termékeinket értékesíteni fogjuk a közel-keleti, afrikai és ázsiai célpiacokon.

További információ kérhető:
Telefon: (+36-1) 280 6900
Email: toth.zsolt@medicor.hu